Thisted og Thy. Der er ganske vist langt fra Kongens Lyngby til Thisted, men Anker Legaard kendte et motiv, når han så et, og udsynet begrænsede sig ikke til Lyngby-Taarbæk og omegn.

I mange år kørte han i ferierne Danmark rundt i sin Opel Rekord varevogn. På disse ture sov han på et tyndt tæppe bagi varevognen kun med en frakke over sig. Med mindre pladsen da var optaget af et nymalet lærred. I så fald tog han til takke med det noget mere ubekvemme forsæde.

Thisted og Thy

Af alle områder i Danmark holdt han mest af Thy, hvorfra hans far stammede (slægtsgården Legaard). Anker Legaards søster Jenny Smith boede i Thisted. Hun var gift med tekstilfabrikant Arne Smith, og Lyngbymaleren aflagde mange visitter på tekstilfabrik, lager og privatbolig på Munkegården i Thisted eller sommerboligen ved Klitmøller.

Heller ikke fra disse ture er ret mange af malerierne bevaret. Men vi kan da stadig glæde os over de få, som er.

Lyngbymaleren.dk støtter Facebook-gruppen Kongens Lyngby i fortid og nutid

København og Amager

De traditionelle Københavner-motiver, slottene, Højbro Plads, Nyhavn og kanalerne malede han flere gange, som regel som en afstikker på vej til familiebesøg på Amager, hvor han var født og hvor forældrene og de fleste af hans søskende og søskendebørn boede.

Amager-motiverne er fra Anker Legaards tidlige ungdom.

Tryk på et billede, og det kommer frem i stort format

Andre steder

Spørg bare ...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}