oktober 20, 2015

Bondebyen i Kongens Lyngby er den oprindelige landsby med aner tilbage til vikingetiden og med velbevarede gårde og handelshuse. Bydelen blev fredet i 1980erne. Anker Legaard gik hver morgen igennem det idylliske kvarter til forretningen på Lyngby Hovedgade. Nogle gange kunne den korte spadseretur strække sig over et par timer. Så havde Anker Legaard opslået lærred og staffeli og malede et af de idylliske hjørner i Bondebyen.

Det kunne for eksempel være dette hjørne i Asylgade mellem Købmandsgården og Støvlet-Katrines hus på Gammel Lundtoftevej 31. De to øverste malerier er herfra. Til sammenligning er der indsat et Google-maps-foto.

Bondebyen og Støvlet-Katrine

I følge Turistforeningen for Kongens Lyngby og omegn var Støvlet-Katrine en af de farverige skikkelser omkring den sindssyge konge Christian den Syvende. Det er dog en gåde, hvordan hun har kunnet lægge navn til huset i Bondebyen. Dels døde hun i 1805; huset i Bondebyen er først opført i 1808. Dels færdedes hun aldrig i Lyngby.

Et af de motiver Anker Legaard ofte vendte tilbage til var Bondebyen. Landskabsmalerierne er malet i perioden 1949 til 2006.

Klik på et af billederne. Så får du det store format.


Dyk ned i historien om Lyngbymaleren Anker Legaard

Lyngbymaleren.dk er også på Facebook

Lyngbymaleren.dk støtter Facebook-gruppen Kongens Lyngby i fortid og nutid

Meget smukke billeder som han malede. Forhåbentlig forbliver de gemt for evigt.
Hanne Bakke

Vi elsker gode anmeldelser. Giv én

Spørg bare ...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}